• 1401/07/09 - 08:26
  • 169
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
نهم مهرماه همزمان با یکم اکتبر روز جهانی سالمند

روز جهانی سالمند: تاب آوری و مشارکت زنان سالمندان همزمان با دنیای در حال تغییر

بسمه تعالی

 

از سال 1990، یکم اکتبر توسط مجمع عمومی سازمان ملل به نام "روز جهانی سالمند" تعیین گردید. ترکیب جمعیت جهان در دهه‌های اخیر به شدت تغییر کرده است. بین سال های 1950 تا 2010، امید به زندگی در سراسر جهان از 46 به 68 سال افزایش یافته است. در سال 2019، 703 میلیون نفر 65 سال یا بیشتر در جهان وجود داشته است. منطقه شرق و جنوب شرق آسیا بیشترین تعداد سالمندان (261 میلیون) را در خود جای داده است و پس از آن اروپا و آمریکای شمالی (بیش از 200 میلیون) قرار دارند. طی سه دهه آینده، تعداد افراد مسن در سراسر جهان بیش از دو برابر پیش بینی می‌شود و در سال 2050 به بیش از 1.5 میلیارد نفر خواهد رسید. همه مناطق دنیا بین سال‌های 2019 تا 2050 شاهد افزایش جمعیت سالمند خواهند بود. سریع‌ترین نرخ افزایش در تعداد افراد مسن در شمال آفریقا و غرب آسیا پیش بینی می‌شود که از 29 میلیون در سال 2019 به 96 میلیون در سال 2050 افزایش خواهد یافت (افزایش 226 درصدی)!!! در مقابل، انتظار می‌رود این افزایش در استرالیا و نیوزلند (84 درصد) و در اروپا و آمریکای شمالی (48 درصد) نسبتاً اندک باشد، مناطقی که جمعیت آن در حال حاضر به طور قابل توجهی مسن تر از سایر نقاط جهان است!

از طرفی در سه سال اخیر همه‌گیری کووید-19 با اثرات اجتماعی، اقتصادی، زیست‌محیطی، بهداشتی و آب و هوایی بر زندگی افراد مسن، به‌ویژه زنان مسن‌تر که اکثریت افراد مسن را تشکیل می‌دهند، باعث تشدید نابرابری‌های موجود در میان این قشر از جامعه گردیده است. در حالی که زنان مسن به طور معناداری به زندگی سیاسی، مدنی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خود ادامه می‌دهند، اما مشارکت‌ها و تجربیات آنها تا حد زیادی نادیده گرفته می‌شود. گویی تبعیض‌های سنی و جنسیتی با نابرابری‌های جدید و موجود (در اثر تغییر شرایط دنیا) ترکیب و بیش از پیش نمایان شده‌اند. شعار رویداد روز جهانی سالمند در سال جاری (2022) به عنوان نشانه و یادآوری نقش مهم زنان سالمند در عبور از چالش‌های جهانی و کمک به راه حل‌های آن‌ها با انعطاف پذیری و استقامت است. به رسمیت شناختن سهم حیاتی زنان مسن و ترویج گنجاندن صداها، دیدگاه‌ها و نیازهای آنها برای تبیین سیاست‌هایی کارا جهت تقویت پاسخی جامع به چالش‌ها و فجایع محلی، ملی و جهانی بسیار مهم است.

در حقیقت شعار امسال در کنار ترویج تقویت حمایت از حقوق بشر سالمندان و به رسمیت شناختن سهم آنها در توسعه پایدار، فرصتیست برای در آغوش گرفتن صدای زنان مسن و نشان دادن انعطاف پذیری و مشارکت آن‌ها در جامعه.

طب سنتی ایران برای سپری کردن طولانی‌ترین دوره زندگی انسان (سالمندی) با کیفیت بیشتر، برنامه‌ها و توصیه‌های ویژه‌ای ارائه نموده است که می‌توانید در بخش آموزش سایت با عنوان تدابیر دوران سالمندی مورد مطالعه قرار دهید.

 

 

با آرزوی صحت جسم و جان برای شما

سلامتکده طب سنتی ایرانی معصومیه

 

 
community verified icon
 

 

 

 
community verified icon
 
  • گروه خبری : اخبار و رویدادهای پزشکی,تقویم سلامت
  • کد خبر : 53509

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید