متن استاتیک شماره 22 موجود نیست
بسمه تعالی
تعریف طبی فصل تابستان
تابستان طبی فارغ از تابستان تقویمی، به افزایش گرمای هوا بعد از بهار گفته میشود به نحوی که بهکار بردن تدابیری برای خنک کردن بدن لازم باشد. به عنوان مثال ممکن است در شهر قم از اواسط خرداد ماه تابستان طبی شروع شود.
مزاج و اثر فصل تابستان بر بدن
مزاج فصل تابستان در مناطق گرمسیر و کم باران گرم و خشک است به همین دلیل استعداد بروز و ابتلاء به برخی از بیماریها در این فصل افزایش مییابد. بنابراین رعایت تدابیر حفظ سلامتی برای پیشگیری از این عوارض ضروری به نظر میرسد.
در این فصل به دلیل افزایش گرمی و خشکی هوا خلط صفرا و حرکت آن در بدن افزایش مییابد و منافذ پوستی بازتر میشود. به همین دلیل رطوبات بدن خارج شده، حرارت از دست رفته و داخل بدن سرد میشود، در نتیجه سیستم هاضمه ضعیف شده و ضعف در اندامها بوجود میآید.
بیماریهای شایع در فصل تابستان
عطش، کاهش اشتها، مشکلات گوارشی، اضطراب و استرس، سردرد، درد گوش و چشم، برخی از انواع تب.
تدابیر فصل تابستان
هدف از این تدابیر کاهش صفرا و حرارت بدن میباشد.
توصیههای عمومی
تدابیر غذایی
کاهش مقدار غذا و پرهیز از مصرف غذاهای سنگین و دیرهضم
پرهیز از مصرف خوراکیهایی با دمای بسیار سرد مانند آب یخ و بستنی
توصیه به مصرف آشهای ساده و رقیق مثل آش انار، آش آلو و آش دوغ، خورش آلواسفناج، فسنجان بادامی، سوپ جو، خورش ریواس، خورش بامیه، انواع خوراک و خورش کدو، جوجه، ماهی قزل آلا، گوشت بره، نرگسی اسفناج، کوکوی کاهو و گشنیز، ماش پلو، عدسی، آبدوغ خیار، خورش ماست و بورانی خرفه
چاشنی غذاها تمرهندی، آلو، زرشک، غوره و آبغوره، لیمو و آبلیمو، لیمو عمانی، نارنج، رب انار، رب آلوچه و رب نارنج باشد
توصیه به نوشیدن شربتهای ترش و شیرین مثل شربت انار، آلبالو، آبلیمو، سکنجبین و دوغ
پرهیز از سرخ کردنیها، گوشت گاو گوساله و شتر، بادمجان، سبزیجات تند و تیز مانند سیر و پیاز خام، شاهی، تره، فست فود، شیرینی قنادی، قهوه و نسکافه، عسل، خرما، موز، ارده، ادویه جات گرم مانند بابونه، آویشن، زنجبیل، دارچین و فلفل
با آرزوی صحت جسم و جان برای شما
سلامتکده طب سنتی ایرانی معصومیه