متن استاتیک شماره 22 موجود نیست
بسمه تعالی
با رعایت نکات زیر، امید است تنتان هیچگاه نیازمند طبیب نشود ...
دستورات خوردن غذا
1) غذا خوردن را با نام خدا شروع کنید.
2) موقع غذا خوردن آرامش داشته باشید.
3) ظرف غذا رادر برابر خود قرار دهید، از تکیه دادن هنگام غذا خوردن بپرهیزید.
4) لقمهها را کوچک بردارید و کامل بجوید.
5) از پرخوری بپرهیزید، که مکروه و مضر است.
6) در یک وعده غذایی درهم خوری (یعنی چند نوع غذا با هم) نکنید.
7) در صورت گرسنگی و تشنگی شدید و نیز بعد از ورزش و حرکات شدید، به یک دفعه غذا و آب زیاد مصرف نکنید، بلکه در دفعات و به صورت کم میل نمایید.
8) در هنگام سیری و پری شکم، غذا نخورید و هنگامی که عطش نداشته و تشنه نیستید آب نیاشامید.
9) وقتی هنوز مقداری میل و رغبت به غذا وجود دارد دست از غذا بکشید، چون موقع هضم اجزا غذا از هم فاصله میگیرند؛ پس اگر حجم معده کاملا پر شده باشد، باعث اختلال هضم و بروز نفخ میشود.
10) از خوردن نانی که به تازگی از تنور خارج شده و هنوز داغ است بپرهیزید.
11) بین غذا خوردن آب، مایعات و ماست مصرف نشود. کسانی که حرارت زیادی در معدهی خود حس میکنند میتوانند بصورت جرعههای کوچک آب مصرف کنند.
12) از خوردن سالاد خصوصا حاوی گوجه، خیار و کاهو همراه غذا پرهیز کنید، چرا که هضم غذا را مختل میکند.
13) بدترین چیز برای هضم غذا، حرکت شدید است؛ یعنی ورزش بعد از غذا مناسب نیست.
14) اما حرکت خفیف که باعث پایین رفتن غذا در معده میشود، به هضم بهتر غذا کمک میکند. به همین منظور توصیه شده است که بعد از غذا چند قدم راه بروید.
15) از دید طب سنتی وعده صبحانه و شام مهم هستند. البته به این شرط که بین شام و خواب حداقل 2 ساعت فاصله باشد. سالمندان بدون شام نخوابند زیرا ضعفی به بدنشان عارض میگردد که قابل جبران نخواهد بود. این گروه سنّی به هیچ وجه، وعدهی شام را ترک نکنند و حتما شام بخورند ولو در حد خوردن یک چیز مختصر.
17) غذاهای کنسروی، فست فود، سوسیس، کالباس، چیپس، پفک، سرخکردنیها، آب میوه های مصنوعی، نوشابههای گازدار و غذاهای فرآوری شده با افزودنیهای زیاد، سس قرمز و سفید، یخ برای تمامی گروهها ممنوع و حتی الامکان نباید استفاده شود.
18) غذاهایی مثل ماکارونی، لازانیا، اولویه، سیب زمینی سرخ کرده، رشتههای خمیری، نانهای خمیری، گوشت گاو و گوساله غلیظ و دیر هضم میباشند و برای کسانی که معدههای ضعیف دارند مضر هستند و همچنین باعث افزایش چربی خون، فشار خون، دیابت و چاقی میشوند.
19) بهترین نان مصرفی، نان سنگگ یا تافتون تنوری؛ بهترین روغن، که برای هر مزاجی توصیه میشود روغن زیتون؛ بهترین گوشت مصرفی، گوشت بره کمتر از یکسال؛ بهترین برنج، برنج ایرانی میباشد.
20) سعی کنید عادات نادرستی مثل خوردن پنیر برای صبحانه خصوصا هر روز و همچنین خوردن برنج هر روز را کم کم ترک کنید.
21) بهترین میوهها انجیر، انگور، انار، سیب و به با توجه به فصل هر کدام میباشد.
22) اگر مایل بودید با غذا چیزی بخورید از سبزی خوردن یا زیتون استفاده کنید.
23) برخی از موارد ناسازگار با هم: لبنیات با ترشیها، ماهی با تخممرغ، شیر با ماهی، خربزه با عسل، ماست با غذای گوشتی، ماست و ترب، انگور بعد از کله پاچه، انار بعد از حلیم، سرکه و برنج و... از مصرف این موارد با هم پرهیز کنید.
نگارندگان: دکتر نوجوان - دکتر دسترنج (پزشک و متخصص طب سنتی ایرانی)
با آرزوی صحت جسم و جان برای شما
سلامتکده طب سنتی ایرانی معصومیه