متن استاتیک شماره 22 موجود نیست
بسمه تعالی
یکی از مهمترین عواملی که از دید طب سنتی ایران بر سلامت افراد تأثیر دارد، هوایی است که در آن زندگی میکنیم. همچنین در عصر حاضر، اشعه و امواجی که در فضا موجود است نیز از جمله مواردی هستند که به عنوان آلوده کنندههای هوا محسوب میگردند.
تا جایی که ممکن است میبایست از هوای آلوده پرهیز کنیم و در صورت عدم ضرورت، خود را در معرض امواج تلفنهای همراه و وسایل الکترونیکی قرار ندهیم؛ چرا که علاوه بر تأثیرات منفی بر جسم ما، روح و روان را هم تخریب خواهد کرد.
اگرچه نوع آلودگی هوای امروزی که اغلب ناشی از آلودگیهای صنعتی و ماشینی و نیز گرد و غبار میباشد، در گذشته وجود نداشته اما در منابع طب ایرانی با اصطلاح هوای وبایی روبرو میشویم، که نوع هواییست فاسد و متعفن که باعث فساد جسم و روح انسان میشود. از جمله عوارض کوتاه مدت آلودگیهای ناشی از سوختهای فسیلی و گرد و غبار، ایجاد خارش، سوزش و گزش مخاط راههای تنفسی و چشم، سرفه، عطسه و آبریزش بینی، خشکی پوست، سردرد، تغییرات خلق و خو به سمت ایجاد خشم، عصبانیت و تحریکپذیری میباشد. همچنین در درازمدت شاهد عوارضی مانند خستگی، ضعف زودرس، کاهش فعالیتهای مغزی مانند توجه و حافظه، افسردگی، اسپاسم عضلانی، گرفتگی عروق و اختلالاتی از این دست هستیم، که همگی نشاندهنده خشکیزا بودن ماهیت اینگونه آلودگیها میباشد.
برای رهایی از عوارض هوای آلوده، طب ایرانی راهکارهای سادهای ارائه مینماید:
منبع: مجله پیام تندرستی، شماره هشتم (آبان 1393)، به قلم دکتر مجید انوشیروانی، متخصص طب سنتی ایرانی.
با آرزوی صحت جسم و جان برای شما
سلامتکده طب سنتی ایرانی معصومیه