متن استاتیک شماره 22 موجود نیست
بسمه تعالی
از دیدگاه طب ایرانی ۳۰ تا 40 - 35 سالگی سن جوانی است در این دوره سنی مقداری از رطوبتهای بدن کاسته میشود و حرارت بدن بیشتر خود را نشان میدهد، بنابراین مزاج سنی دوران جوانی گرم و خشک میباشد.
در این دوره زمانی ممکن است حرارت بیشتری در بدن حس شود و بدیهی است که در این دوره باید از زیادهروی در مصرف غذاهای دارای مزاج گرم و خشک که خلط صفرا را افزایش میدهند پرهیز شود. بسیاری از افراد در این دوران جوش میزنند، عصبی و تندخو شده و خوابشان کم میشود. توصیههای زیر برای جوانانی که دارای علایم گرمی مزاج مانند جنب و جوش زیاد، خشم و غضب سریع و احساس گرما و التهاب دارند مناسب است:
غذاهای مناسب عبارتند از انواع گوشت جوجه، ماهی تازه، گوشت گوسفند و بزغاله (افراد در سنین رشد و جوانی، قدرت هضم بالایی دارند و در نتیجه میتوانند گوشتها و غذاهای سنگین را بخوبی هضم کنند)، خورشت کدو، ماست تازه (به عنوان میانوعده یا وعده جداگانه به خصوص در فصول گرم)، سوپ جو، ماش پلو، گشنیزپلو، خوراک سبزیجات، کاهو، خرفه، اسفناج، خورشت با چاشنیهای ترش مانند آلو، رب انار، آب غوره و تمر هندی و…
نوشیدنیهای مناسب عبارتند از نوشیدن نوشیدنیهای خنک به اندازه تمایل و نیاز (و نه بیشتر)، بخصوص در فصول گرم سال مانند شربت آبلیمو، شربت سکنجبین، ماءالشعیر طبی، دوغ، آب انار طبیعی، شربت زرشک، شربت آلو، شربت تمرهندی، دمنوش عناب، دمنوش پنیرک
میوه های مناسب عبارتند از انار، سیب، گلابی، پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، نارنج، شلیل، زردآلو، آلو، توت سیاه، شلیل، خیار و هندوانه، هرکدام در فصل خود!
با آرزوی صحت جسم و جان برای شما
سلامتکده طب سنتی ایرانی معصومیه