بسمه تعالی

 

ماشو:

استفاده از غذاهای مناسب براساس مزاج فرد و در هر فصل، یکی از راهکارهای مهم طب سنتی برای پیشگیری از بیماری هاست. این غذا از دیدگاه طب سنتی، رطوبت بخشی خوبی دارد و در این روزها که گرمای هوا بدن رو به سمت خشکی میبرد، برای تامین رطوبت بدن عالی است، مخصوصا برای افراد لاغر و گرم و خشک!

مواد لازم برای سه نفر:

پیاز: یک عدد

سیر: یک حبه

سیب زمینی: یک عدد متوسط

کدو: یک عدد (اگه در دسترس بود بهتره از کدو حلوایی استفاده کنید ولی اگر نبود کدو سبز هم میشه استفاده کرد، من از کدو سبز استفاده کردم)

ماش: یک پیمانه

بلغور گندم: ۱/۴ پیمانه

آلو: بسته به ذائقه

 

نمک و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه:

_ اول پیاز و سیر رو تفت بدین

 _ کدو رنده شده، سیب زمینی نگینی درشت، آلو رو اضافه کنید و با نمک و زردچوبه یه تفت مختصر بدین

 _ در آخر هم بلغور گندم و ماش رو اضافه کنید و بذارید با حرارت ملایم بپزه

_ تقریبا به ۱ ساعت پخت نیاز داره

برای این غذا دستورهای مختلفی وجود داره،

بر حسب سلیقه و نیاز هر فرد میشه از قلم گوسفندی یا بال و کتف مرغ، لوبیا قرمز یا اسفناج استفاده کرد.

نوش جان

پ.ن. ۱: این غذا برای افراد دیابتی هم بسیار مفید بوده و به تنظیم قند خون کمک میکند!

پ.ن. ۲: برای بچه هایی که در سن رشد هستند و نیاز به رطوبت دارند و همینطور بچه های بیش فعال، بسیار کمک کننده است!

 

خانم دکتر ملیحه شفیعی

متخصص طب سنتی