بسمه تعالی

 

  • 1401/07/19 - 10:51
  • 184
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
هفته سلامت روان (24 - 18 مهرماه 1401)

سلامت روان و بهزیستی همگانی را در اولویت جهانی قرار دهید

با توجه به بحران‌های موجود در دنیای کنونی و تبعات آن مانند بحران‌های اقتصادی و همه‌گیری کووید-19 و ورود دنیا به دوران پساکرونا، همچنین فراگیر نبودن امکانات و خدمات کافی در حیطه سلامت روان؛ امروزه اهمیت افزایش سطح سواد سلامت و خودمراقبتی در حیطه سلامت روان بیش از پیش نمایان گردیده است.

بسمه تعالی

 

سال‌هاست که در تعریفی که از سلامت ارائه می‌شود، بعد سلامت روان و سلامت معنوی در کنار ابعاد جسمی سلامت مورد توجه قرار گرفته‌است. سازمان جهانی بهداشت با انتخاب شعار "سلامت روان و بهزیستی همگانی به عنوان اولویت جهانی" برای روز سلامت روان سال 2022 بر اهمیت سلامت روان و بهزیستی روان شناختی (یکی از مولفه‌های ارزیابی سلامت روان) برای دنیای امروز تأکید می‌کند.

بهزیستی روان شناختی عامل مهمی در طراوت، شادابی و افزایش عملکرد فردی و اجتماعی محسوب می‌شود و در پیشگیری از بروز اختلالات روانپزشکی نقش مؤثری را ایفا می‌کند؛ اما در صورتی که مورد توجه کافی قرار نگیرد مشکلات متعدد روانی و رفتاری و حتی جسمی را رقم می‌زند.

عوامل فیزیولوژیک، استرس‌های محیطی و شغلی، وظایف فزاینده و گاه متضاد، فرسودگی و خستگی، ناامیدی، شرایط مالی، روابط خانوادگی، نقش‌ها و فعالیت‌های اجتماعی همگی از عواملی هستند که در بهزیستی روان شناختی نقش دارند.

مطالعات نشان می‌دهند برخورداری از سطوح بالای بهزیستی روان شناختی نه تنها عاملی محافظت کننده در برابر اختلالات روانپزشکی است بلکه منجر به افزایش کارایی فرد و حتی سلامت جسمی وی می‌گردد. در مقابل اختلال در بهزیستی روان شناختی باعث افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های جسمی و نیز افزایش  آمار مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی - عروقی، سکته‌های مغزی و برخی سرطان‌ها می‌شود. بنابراین بهزیستی روانشناختی عاملی برای افزایش امید به زندگی و درمان بیماری‌های تهدید کننده‌ی حیات است.

توجه به ارتقاء سطح سواد سلامت روان، شناسایی زودهنگام اختلالات روانپزشکی، توانمندسازی عموم جامعه از طریق آموزش انواع مهارت‌های زندگی مانند مهارت‌های فرزندپروری و ارائه‌ی خدمات درمانی زودهنگام به بیماران شناسایی شده از مهمترین راهبردها برای دست‌یابی به بهزیستی و ارتقاء سلامت روان هستند.

 

 

یکی از اهداف ارتقاء سطح سواد سلامت عموم مردم، کمک به افزایش توانایی آن‌ها در خودمراقبتی است. منظور از خودمراقبتی مجموعه‌‌ی کارها و مهارت‌های آموختنی است که فرد در تمام طول عمرش به صورت کاملاً آگاهانه و داوطلبانه‌ به کاربسته تا از عوامل و شرایط مؤثر بر ابعاد مختلف سلامتی‌اش آگاهی یافته و بتواند برای بهبود و ارتقاء آن تصمیم‌گیری کرده و آن‌ها را اجرا نماید. نحوه‌ی سالم زیستن، مدیریت ناخوشی‌های جزئی، مراقبت از خود در بیماری‌های حاد و مزمن ابعاد مختلف خودمراقبتی را تشکیل می‌دهند.

مطالعات جدید نشان می‌دهند در سال‌های اخیر همه‌گیری کووید-19 تبدیل یکی از عوامل برهم زننده‌ی بهزیستی روان شناختی شده‌است و نقش بسیار پررنگی در افزایش بیماری‌های روانپزشکی به ویژه انواع اختلالات اضطرابی، افسردگی و اختلالات خواب داشته‌است. بنابراین در دوران پساکرونا توجه به سلامت روان از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

از دیدگاه طب ایرانی آموزش دستورات و تدابیر حفظ سلامتی با هدف ارتقاء و حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها مهمترین نقش طبیب می‌باشد. به کار بستن تدابیر حفظ الصحه حتی در زمان بیماری به عنوان خط مقدم درمان به شمار می‌رود. یکی از سرفصل‌های تدابیر حفظ سلامتی، شناخت انواع حالات روحی و روانی و نحوه‌ی تأثیر آن‌ها بر جسم انسان و چگونگی کنترل آن‌هاست. برای آگاهی بیشتر در مورد دستورات و تدابیر طب ایرانی پیرامون سلامت روان، می‌توانید عنوان حالات روحی را در بخش آموزش سایت مورد مطالعه قرار دهید.

همچنین دستورات و تدابیر طب ایرانی برای افزایش تابآوری جسمی و روانی در شرایط سخت مانند کرونا در لینک زیر قابل دریافت می‌باشد:

/uploads/221/2022/Oct/11/راهنمای کاربردی بهبود تاب آوری جسمی روانی از منظر طب ایرانی.pdf

 

ﺭﻭﺯﺷﻤﺎﺭ ﻫﻔﺘﻪ سلامت روان:

  ﺩﻭﺷﻨﺒﻪ 18 ﻣﻬﺮ: ﻧﻘﺶ ﺳﯿﺎﺳﺖ ﮔﺬﺍﺭﺍﻥ ﺑﺮ ﺗﺤﻘﻖ ﻋﺪﺍﻟﺖ ﺩﺭ ﺳﻼﻣﺖ

  ﺳﻪ ﺷﻨﺒﻪ 19 ﻣﻬﺮ: ﻧﻈﺎﻡ ﻣﺮﺍﻗﺒﺖ ﻫﺎﯼ ﺑﻬﺪﺍﺷﺘﯽ ﺍﻭﻟﯿﻪ، ﺭﻭﯾﮑﺮﺩﯼ ﻋﺪﺍﻟﺖ ﻣﺤﻮﺭ ﺑﺮﺍﯼ ﺩﺳﺘﺮﺳﯽ ﺑﻪ ﺧﺪﻣﺎﺕ ﺳﻼﻣﺖ ﺭﻭﺍﻥ

   ﭼﻬﺎﺭﺷﻨﺒﻪ 20 ﻣﻬﺮ: ﺳﻼﻣﺖ ﺭﻭﺍﻥ ﻭ ﺑﻬﺰﯾﺴﺘﯽ ﻫﻤﮕﺎﻧﯽ ﺩﺭ ﺩﻭﺭﺍﻥ ﭘﺴﺎﮐﺮﻭﻧﺎ

  ﭘﻨﺞﺷﻨﺒﻪ 21 ﻣﻬﺮ: ﺗﺄﺛﯿﺮ ﺭﻭﺍﺑﻂ ﺳﺎﻟﻢ ﻭﺍﻟﺪﯾﻦ ﻭ ﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻥ ﺩﺭ ﺗﺤﮑﯿﻢ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ

   ﺟﻤﻌﻪ 22 ﻣﻬﺮ: ﺳﻼﻣﺖ ﻣﻌﻨﻮﯼ ﻭ ﭘﯿﺸﮕﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﻫﺎﯼ ﺭﻭﺍﻧﭙﺰﺷﮑﯽ

  ﺷﻨﺒﻪ 23 ﻣﻬﺮ: ﻧﻘﺶ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﻫﺎﯼ ﻣﺮﺩﻡ ﻧﻬﺎﺩ ﻭ ﺍﻧﺠﻤﻦ ﻫﺎﯼ ﻋﻠﻤﯽ ﺩﺭ ﺍﺭﺗﻘﺎﯼ ﺳﻼﻣﺖ ﺭﻭﺍﻥ ﻭ ﺑﻬﺰﯾﺴﺘﯽﺟﺎﻣﻌﻪ

  ﯾﮑﺸﻨﺒﻪ 24 ﻣﻬﺮﺧﻮﺩﻣﺮﺍﻗﺒﺘﯽ ﻭ ﻧﻘﺶ ﺁﻥ ﺩﺭ ﺍﺭﺗﻘﺎﯼ ﺳﻼﻣﺖ ﺭﻭﺍﻥ ﺟﺎﻣﻌﻪ

 

با آرزوی صحت جسم و جان برای شما

سلامتکده طب سنتی ایرانی معصومیه

  • گروه خبری : اخبار و رویدادهای پزشکی,تقویم سلامت
  • کد خبر : 53641

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید