معرفی غذای سالم
ماشو
این غذا رطوبت بخشی خوبی دارد و برای روزهای گرم سال، عالیست.
بسمه تعالی
ماشو
استفاده از غذاهای مناسب بر اساس مزاج فرد و فصل، یکی از راهکارهای مهم طب سنتی برای پیشگیری از بیماریهاست.
این غذا از دیدگاه طب سنتی، رطوبت بخشی خوبی دارد و در روزهای گرم سال که هوای گرم بدن را به سمت خشکی میبرد، برای تأمین رطوبت بدن عالی است، مخصوصا برای افراد لاغر و گرم و خشک!
مواد لازم (برای سه نفر):
پیاز: یک عدد
سیر: یک حبه
سیب زمینی: یک عدد متوسط
کدو: یک عدد (اگه در دسترس بود بهتره از کدو حلوایی استفاده کنید ولی اگر نبود کدو سبز هم میشه استفاده کرد، من از کدو سبز استفاده کردم)
ماش: یک پیمانه
بلغور گندم: ۱/۴ پیمانه
آلو: بسته به ذائقه
نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه:
_ اول پیاز و سیر رو تفت بدین
_ کدو رنده شده، سیب زمینی نگینی درشت، آلو رو اضافه کنید و با نمک و زردچوبه یه تفت مختصر بدین
_ در آخر هم بلغور گندم و ماش رو اضافه کنید و بذارید با حرارت ملایم بپزه
_ تقریبا به ۱ ساعت پخت نیاز داره
برای این غذا دستورهای مختلفی وجود داره.
بر حسب سلیقه و نیاز هر فرد میشه از قلم گوسفندی یا بال و کتف مرغ، لوبیا قرمز یا اسفناج استفاده کرد.
نوش جان
- این غذا برای افراد دیابتی هم بسیار مفید بوده و به تنظیم قند خون کمک میکند!
- برای بچههایی که در سن رشد هستند و نیاز به رطوبت دارند و همینطور بچههای بیش فعال، بسیار کمک کننده است!
دکتر ملیحه شفیعی - پزشک و متخصص طب سنتی ایرانی
نظر دهید