متن استاتیک شماره 22 موجود نیست
بسمه تعالی
غده پروستات به وزن حدود ۲۰–۲۵ گرم و به اندازه یک گردوی کوچک، بخشی از سیستم ادراری تناسلی مردان می باشد که در زیر مثانه قرار دارد و مجاری ادراری را احاطه کرده است. این غده در سراسر دوران کودکی نسبتاً کوچک باقی میماند و در سن بلوغ تحت تأثیر هورمونهای مردانه شروع به رشد میکنند.
غده پروستات در مردان نقش ایجاد محیط مناسب جهت تغذیه و زنده نگه داشتن اسپرم را بر عهده دارد، در موقع انزال منقبض شده و ماده شیری رنگ را به ماده منی اضافه میکند.
پروستات جدا از نقشی که در تولید مثل دارد، در ادرار مردان هم نقش مهمی ایفا میکند، منقبض شدن عضلات پروستات باعث آهسته شدن جریان ادرار میشود.
سه دسته بیماری، غده پروستات را مبتلا میکند:
ورم یا التهاب پروستات که پروستاتیت نامیده میشود اغلب ناشی از علل عفونی است. علت بروز این بیماری را میتوان در نزدیکی با زنان مختلف و همچنین جلوگیری از خروج منی هنگام انزال اشاره کرد. مردانی که سوند یا وسایل پزشکی دیگر در مجرای ادراری دارند یا عمل جراحی مرتبط داشتهاند، بیشتر در معرض ابتلا به پروستاتیت باکتریایی میباشند.
نوعی بزرگی غیرسرطانی غده پروستات است این بیماری در مردان سالمند یک بیماری شایع است و علایم متنوعی را ایجاد میکند . از هر مرد 50 ساله حدود 20 تا 60 نفر از آنان دچار این حالت هستند .ایجاد مشکلات ادراری و اشکال در روابط زناشویی از جمله مشکلات این بیماری است.
درمانهایی دارویی زیادی برای این بیماری استفاده میشود که هر کدام عوارض و مشکلات خاص خود را دارد
علائم این بیماری شامل تکرر ادرار ، کاهش فشار جریان ادرار ، زور زدن هنگام ادرار ، حالت عدم توانایی نگه داشتن ادرار ، احساس عدم تخلیه کامل ادرار ، بند آمدن ادرار ، شب ادراری ، بی اختیاری ادرار و قطره قطره ادرار کردن پس از پایان ادرار بطوری که لباس زیر بیمار کمی خیس شود می باشد
برای پیشگیری از بزرگ شدن بیش از حد نرمال و درمان بزرگی آن می توان علاوه بر رعایت روش های زندگی سالم مانند
میتوان از مصرف خوراکی های متناسب با مزاج فرد ، از گیاهان دارویی مانند کدوی طبی خار خسک بزر کتان و گزنه نیز استفاده نمود
یک بیماری دیگر بوده که بالقوه شدید است و شایعترین سرطان بعد از سرطان پوست در مردان میباشد.
سرطان پروستات اغلب بدخیم بوده در سنین بالا مشاهده میشود با علائم انسداد ادراری و بالا بودن سطح موادی مانن انتی ژن اختصاصی پروستات خود را نشان میدهدو سونوگرافی به شناسایی این بیماری کمک میکند.
این سرطان، دومین علت مرگ ناشی از سرطان بعد از سرطان ریه است. سرطان پروستات معمولاً بسیار آهسته رشد میکند و بیشتر مواقع محدود به محل خود است، به طوری که مختصر تغییری در شکل و اندازه غده پروستات به وجود میآید.
اگر سرطان پروستات در مراحل اولیه تشخیص داده شود، درمان آن با موفقیت انجام خواهد شد.
سلامتکده طب سنتی معصومیه
دکتر مهرداد عباباف
دستیار تخصصی طب سنتی