بسمه تعالی

 

 

نان گندم بهتر است یا نان جو؟

شاید این سوال برای شما هم مطرح شده باشد.

نان گندم مناسبترین نان جهت تغذیه ‌ی انسان است. به عبارتی دیگر نان گندم بیشتر غذا است و نان جو بیشتر دوا است.  نان جو بدن را خشک می کند و لاغر کننده است. زیاده روی در مصرف نان جو باعث دل‌درد وقولنج می شود.

بهتر است همراه نان گندم شیرینی زیادی مصرف نشود ولی به مصرف شیرینی همراه نان جو توصیه شده است.(دقت کنید این قوانین مربوط به افراد سالم است و بیماران باید پرهیزات مربوط به بیماری خود را رعایت کنند.)

چه موادی را می توان به نان افزود؟

شاید دیده باشید روی بعضی نان‌های محلی یک سری سبزی و ادویه‌ اضافه شده، در زیر به متداول ترین در طب سنتی اشاره می شود:

اگر روی نان، شنبلیله و سیاه دانه ریخته شود، اشتها آور است .

اگر روی نان ، زیره ریخته شود، خشک کننده ی بدن، برطرف کننده ریاح و نفخ است .

 اگر روی نان، خشخاش ریخته شود، خواب آور و سرد کننده ی بدن است .

 

به کوشش خانم دکتر دانش

متخصص طب ایرانی