• 1402/11/30 - 08:46
  • 85
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
معرفی و روش تهیه

سکنجبین طبی

شیخ الرئیس ابوعلی سینا علیه الرحمه: سکنجبین، بهتـرین نوشیدنی در همه مزاج‌ها و سن‌ها برای حفـظ صـحت است.

سکنجبین طبی

بسمه تعالی

 

سکنجبین‌ها از اشکال مهم دارویی در طب سنتی ایران هستند که از سرکه و عسل یا شکر به عنوان اجزای پایه و انواع اجزای افزودنی دیگر در تهیه آن استفاده می‌شود. این فراورده از منظر منابع طب ایرانی دارای کاربردهای فراوانی در حفظ سلامتی و درمان بیماری می‌باشد.

سکنجبین‌ها به‌طـور کلـی از دو جزء شـیرین و ترش ساخته می‌شوند. گفته می‌شود در حدود 2000 نوع سکنجبین با نسخه موجود است که هر کدام بر حسب نوع مواد اولیه و نسبت آن‌ها دارای خواص مختلف می‌باشند. سکنجبین طبی ساده را تقریبا می‌توان به همه افراد جامعه با هدف پاکسازی و تلطیف معده و کبد و مجاری و عروق بدن تجویز نمود. در افراد با معده و یا مزاج عمومی سرد  سرکنگبین (سکنجبینی که جزء شیرینش عسل است) توصیه می‌شود.

سکنجبین عسلی (ویژه افراد با مزاج سرد)

  • مواد لازم:

عسل: 2 پیمانه

آب: 4 پیمانه

سرکه انگور خانگی: 1 پیمانه

 

  • روش تهیه:

 عسل را به همراه آب روی حرارت بسیار ملایم قرار داده و صبر نموده تا بجوشد و مرتب کف آن را با کفگیر می‌گیریم. سپس سرکه انگور را افزوده و جوشاندن را ادامه داده تا حجم مواد به یک چهارم برسد.

 

سکنجبین شکری (ویژه افراد با مزاج گرم)

  • مواد لازم:

شکر: 3 پیمانه

سرکه انگور خانگی: به مقدار لازم

آب: به مقدار لازم

 

  • روش تهیه:

شکر را در ظرف ریخته، روی آن را یکدست و صاف نموده و سرکه اضافه نموده تا حدی که سرکه کمی پایین‌تر از شکر قرار بگیرد. ظرف را روی حرارت ملایم قرار داده تا شکر آب شده و کف کند، کف آن را با کفگیر گرفته و بعد از آن که کف آن تمام شد، مقداری آب اضافه نموده تا رقیق شده، سپس جوشاندن را تا به قوام آمدن شربت ادامه دهید.

 

مقدار و مدت مصرف طبق دستور پزشک تعیین می‌گردد!

 

با آرزوی صحت جسم و جان برای شما

سلامتکده طب سنتی ایرانی معصومیه

  • گروه خبری : عطارخانه
  • کد خبر : 60455

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید