معرفی و روش تهیه
سکنجبین طبی
شیخ الرئیس ابوعلی سینا علیه الرحمه: سکنجبین، بهتـرین نوشیدنی در همه مزاجها و سنها برای حفـظ صـحت است.
بسمه تعالی
سکنجبینها از اشکال مهم دارویی در طب سنتی ایران هستند که از سرکه و عسل یا شکر به عنوان اجزای پایه و انواع اجزای افزودنی دیگر در تهیه آن استفاده میشود. این فراورده از منظر منابع طب ایرانی دارای کاربردهای فراوانی در حفظ سلامتی و درمان بیماری میباشد.
سکنجبینها بهطـور کلـی از دو جزء شـیرین و ترش ساخته میشوند. گفته میشود در حدود 2000 نوع سکنجبین با نسخه موجود است که هر کدام بر حسب نوع مواد اولیه و نسبت آنها دارای خواص مختلف میباشند. سکنجبین طبی ساده را تقریبا میتوان به همه افراد جامعه با هدف پاکسازی و تلطیف معده و کبد و مجاری و عروق بدن تجویز نمود. در افراد با معده و یا مزاج عمومی سرد سرکنگبین (سکنجبینی که جزء شیرینش عسل است) توصیه میشود.
سکنجبین عسلی (ویژه افراد با مزاج سرد)
- مواد لازم:
عسل: 2 پیمانه
آب: 4 پیمانه
سرکه انگور خانگی: 1 پیمانه
- روش تهیه:
عسل را به همراه آب روی حرارت بسیار ملایم قرار داده و صبر نموده تا بجوشد و مرتب کف آن را با کفگیر میگیریم. سپس سرکه انگور را افزوده و جوشاندن را ادامه داده تا حجم مواد به یک چهارم برسد.
سکنجبین شکری (ویژه افراد با مزاج گرم)
- مواد لازم:
شکر: 3 پیمانه
سرکه انگور خانگی: به مقدار لازم
آب: به مقدار لازم
- روش تهیه:
شکر را در ظرف ریخته، روی آن را یکدست و صاف نموده و سرکه اضافه نموده تا حدی که سرکه کمی پایینتر از شکر قرار بگیرد. ظرف را روی حرارت ملایم قرار داده تا شکر آب شده و کف کند، کف آن را با کفگیر گرفته و بعد از آن که کف آن تمام شد، مقداری آب اضافه نموده تا رقیق شده، سپس جوشاندن را تا به قوام آمدن شربت ادامه دهید.
مقدار و مدت مصرف طبق دستور پزشک تعیین میگردد!
با آرزوی صحت جسم و جان برای شما
سلامتکده طب سنتی ایرانی معصومیه
نظر دهید