بسمه تعالی

 

 

 

تعریف طبی فصل بهار

فصلی که نیاز به پوشش زیاد به سبب سردی هوا و وسیله­ای برای خنک کردن گرمی هوا ندارد.

ممکن است در هر زمانی اتفاق بیافتد مثلا اواسط اسفند یا اواسط فروردین.

شروع آن در طبیعت مصادف با روییدن گیاهان و برگ آوردن درختان است.



مزاج و اثر فصل بهار بر بدن      

مزاج آن معتدل است و با همه افراد و سنین متناسب است بخصوص با افراد با مزاج سرد و خشک و افراد بالای 40 سال.

 

به دلیل تناسب با خون و روح طبی باعث تقویت قوا و تحریک طبیعت بدن جهت دفع مواد زائد می‌شود.


بیماری‌های شایع در فصل بهار

بیماری‌هایی که در این فصل شایع می­‌شود شامل دمل‌ها، بثورات پوستی، اسهال خونی، خون دماغ، حساسیت فصلی، خارش پوست و عود برخی بیماری‌های مزمن، عود بیماری‌های سوداوی.

 

تدابیر فصل بهار

هدف از تدابیر حفظ سلامتی در فصل بهار، جلوگیری از گرم شدن بیش از حد بدن و تحریک مواد زائد تجمع یافته در بدن می‌باشد.

 

توصیه‌های عمومی

  • استحمام معتدل
  • پرهیز از استرس و عصبانیت
  • پرهیز از پرخوری و یبوست
  • توصیه به استفاده از لباس سبک و لطیف از کتان و پنبه
  • استفاده از روش‌های پاکسازی بدن متناسب با هر فرد مانند اسهال قی فصد و حجامت

 

تدابیر غذایی

  • پرهیز از غذاهای خونساز مانند انواع شیرینی، غذاهای چرب و شیرین، گوشت‌ها بخصوص گوشت قرمز، غذاهای چرب و سرخ کردنی، آجیل‌ها و مغزیجات و شربت‌های شیرین
  • توصیه به مصرف سوپ جو، آش‌های ترش، چلوگشنیز، سکنجبین، شربت زرشک و ماءالشعیر طبی

   

 

با آرزوی صحت جسم و جان برای شما

سلامتکده طب سنتی ایرانی معصومیه