• 1401/07/16 - 08:43
  • 211
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به مناسبت 16 مهر: روز جهانی کودک

تدابیر حفظ سلامتی کودکان از دیدگاه طب ایرانی

بسمه تعالی

 

انّ الْولد الصّالح ریْحانةٌ منْ ریاحین الْجنّة

فرزند شایسته، گلى است از گل‌هاى بهشت

حضرت محمد مصطفی (ص)

 

‏فرزند شایسته، خواسته‌ی طبیعی و فطری همه‌ی انسان‌هاست‏‏. ‏‏همه آرزو دارند فرزندانی سالم و صالح داشته باشند؛ فرزندانی که روشنی بخش دیده و شادی بخش جان آن‌ها باشند‏‏. ‏‏حتی انسان‌های ناشایسته نیز دوست دارند فرزند آن‌ها خوب و شایسته باشد‏‏. ‏‏اما همّت پرورش یافتگان در مکتب قرآن، از این خواست طبیعی فراتر است‏‏. ‏‏آن‌ها می‌خواهند نه تنها فرزندانشان خوب و شایسته باشند؛ بلکه می‌خواهند فرزندان آن‌ها در کنار خانواده، پیشوا و سرمشق انسان‌های شایسته بشوند‏‏. ‏‏آنان در مقام نیایش به خدای مهربان، چنین می‌گویند‏‏:«‏‏ربّنا هبْ لنا منْ أزْواجنا و ذرّیاتنا قرّة أعْینٍ واجْعلْنا للْمتّقین إمامًا‏‏؛‏‏(فرقان: آیه74) ‏‏پروردگارا‏‏! ‏‏به ما از همسران و فرزندانمان، آن ده که مایه‌ی روشنی چشمان ما باشد، و ما را پیشوای پرهیزگاران گردان‏‏». ‏‏(محمدی ری شهری، حکمت نامه کودک، ص7)‏

از حدود 70 سال قبل سازمان ملل روز 20 نوامبر را به نام روز جهانی کودک تعیین نموده است. اما کشورهای سراسر دنیا این روز را در تاریخ‌های متفاوتی برگزار می‌نمایند. در میهن عزیزمان ایران 8 اکتبر مصادف با 16 مهر همه ساله روز جهانی کودک گرامی داشته می‌شود. هدف از این روز توجه بیش از پیش به کودکان و نیازهای آنان و برنامه‌ریزی برای رشد و بالندگی جسم، تعالی روح و قرار گرفتن در مسیر پیشرفت این نسل آینده‌ساز می‌باشد. قطعا کودکان سرمایه‌های با ارزشی برای هر ملت می‌باشند و توجه و تکریم آن‌ها منجر به توسعه‌ی انسانی جوامع می‌گردد.

در دین مبین اسلام کودک از جایگاه خاصی برخوردار است. روایات مکرری از برخورد مهربانانه و مشفقانه پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) و امیرالمومنین حضرت علی (ع) و سایر معصومین علیهم السلام با کودکان و نوجوانان وجود دارد. این سیره به لطف الهی در جمهوری اسلامی نیز ادامه‌دار بوده، در زندگی‌نامه رهبر کبیر انقلاب، حضرت امام خمینی (ره) می‌خوانیم ایشان در پاسخ به گله دخترشان درباره شیطنت فرزندش، فرمودند: حاضرم ثواب تمام عباداتم را با ثواب تحمل شیطنت فرزندت معاوضه کنم! همین رفتار را در منش و روش امام خامنه‌ای با کودکان به خصوص فرزندان شهدا بارها مشاهده کرده‌ایم.

بی شک پرداختن به سلامت کودکان و پیشگیری از بیمار شدن آن‌ها یکی از ابعاد مهم رسیدگی به آینده‌سازان این مرز و بوم است. به همین مناسبت مهمترین تدابیر حفظ سلامتی کودکان در آراء و نظرات حکمای طب ایرانی را در بخش آموزش سایت با عنوان تدابیر دوران کودکی به حضورتان ارائه نموده‌ایم.

 

با آرزوی صحت جسم و جان برای شما

سلامتکده طب سنتی ایرانی معصومیه

  • گروه خبری : اخبار و رویدادهای پزشکی,تقویم سلامت
  • کد خبر : 53594

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید