• 1402/02/06 - 12:00
  • 121
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
10 - 4 اردیبهشت؛ هفته‌ی جهانی ایمن سازی

دیدگاه طب ایرانی در مورد واکسیناسیون

هرگونه ادعای عدم سودمندی واکسیناسیون چه در مورد برنامه‌ی کشوری واکسیناسیون و چه در مورد واکسیناسیون کرونا، به نام طب سنتی ایران کاملاً مردود می‌باشد.

هفته جهانی ایمن سازی

بسمه تعالی

 

واکسیناسیون نقش شگرفی در سلامت جامعه ایفا کرده‌است. پس از تأمین آب آشامیدنی سالم، واکسیناسیون بیشترین تأثیر را در کاهش مرگ و میر به ویژه مرگ و میر کودکان و افزایش رشد جمعیت داشته‌است. ایمن سازی یکی از مؤثرترین روش‌های پیشگیری از بیماری‌های دوران کودکی است.

در 30 سال گذشته پس از آغاز برنامه‌ی توسعه‌ی ایمن سازی، دستاوردهای مهمی در پیشگیری و کنترل بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن حاصل شده‌است. در حال حاضر کلیه‌ی کودکان کشور علیه بیماری‌های سل، هپاتیت ب، فلج اطفال، دیفتری، سیاه سرفه، کزاز، هموفیلوس آنفولانزای تیپ ب، سرخک، سرخجه و اوریون واکسینه می‌شوند و نتیجه‌ی آن:

  • بیست سال است که کشور عاری از بیماری فلج اطفال است
  • بیماری‌های سرخک و سرخجه‌ی مادرزادی و کزاز نوزادی حذف شده‌اند
  • اخیراً حذف سرخک و سرخجه در ایران از سوی سازمان جهانی بهداشت مورد تأیید قرار گرفت
  • بیماری‌های دیفتری ، سیاه سرفه و اوریون  نیز کنترل شده‌اند
  • تأثیر واکسیناسیون کرونا را بر کاهش ابتلا و میزان مرگ و میر ناشی از آن ثابت شده‌است

 

همه‌ی دستاوردهای ذکر شده با تلاش و همت کارکنان و زحمت‌کشان عرصه‌ی بهداشت و درمان میهن عزیزمان در پی آغاز برنامه‌ی واکسیناسیون سراسری در سال ۱۳۶۳ کودکان ایرانی حاصل شده‌است. این برنامه با وجود مشکلات ناشی از جنگ تحمیلی به‌ صورت منظم ادامه یافت تا جایی که یونیسف اذعان کرد: «تنها کشور دنیا که در دوران جنگ شاخص‌های بهداشتی در آن ارتقاء یافت و مرگ‌ و میر ناشی از بیماری واگیر نداشت، ایران است.» در حال حاضر پوشش واکسیناسیون در ایران؛ ۹۹ درصد می‌باشد.

بر اساس آموزه‌های طب سنتی ایرانی همواره پیشگیری بر درمان مقدم می‌باشد و واکسیناسیون و ایمن‌سازی از مصادیق بارز پیشگیری می‌باشند. متأسفانه عده‌ای به نام طب سنتی در مورد صحت واکسن‌ها تشکیک ایجاد کرده و باعث خدشه‌دار شدن اعتماد مردم به نظام سلامت می‌گردند که امریست کاملاً غیر علمی و غیراخلاقی!

جالب است بدانید که سال‌های سال قبل‌تر از ادوارد جنر (کاشف واکسن آبله)، مایه کوبی آبله در میان اقوام ایرانی به روش‌های گوناگون رواج دشته و اثرات مثبت آن اثبات شده بوده است. در تاریخ واکسیناسیون ایران گفته شده است امیرکبیر قانون مایه‌کوبی اجباری را برای حمایت از جمعیت و نسل ایرانیان به تصویب رسانده و برای حمایت از مایه کوبی آبله طرح‌های مهمی مانند فرستادن مایه کوبان با حقوق کافی به سراسر ایران (نه فقط پایتخت و حومه) از جمله مرزهای وروردی کشور (برای عدم ورود آبله به کشور)، چاپ مقالات متعدد در مورد مایه کوبی در روزنامه‌ی کثیرالانتشار و رایگان نمودن مایه کوبی را اجرا نمود.

در پاندمی اخیر کرونا، از همان ابتدای تولید واکسن‌ها دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت و درمان و متخصصین طب ایرانی همگی بر لزوم واکسیناسیون علیه کرونا تأکید نموده‌اند، لذا هرگونه ادعای عدم سودمندی واکسیناسیون چه در مورد برنامه‌ی کشوری واکسیناسیون و چه در مورد واکسیناسیون کرونا، به نام طب سنتی ایران کاملاً مردود می‌باشد.

 

با آرزوی صحت جسم و جان برای شما

سلامتکده طب سنتی ایرانی معصومیه

 

  • گروه خبری : اخبار و رویدادهای پزشکی,تقویم سلامت
  • کد خبر : 57093

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید