شهادت امام سجاد (علیه السلام)
شهادت جانسوز پیامآور عاشورا، حضرت زین العابدین (ع) تسلیت باد
آن چهرهی مظلوم بی صدای سر به زیر منفعلی که از امام سجاد(ع) درست کردند به کلی بر خلاف واقع است. چهرهی حقیقی امام سجاد (ع)، چهرهی یک مبارز قهرمان خستگیناپذیر آشتی ناپذیر پیگیری است که با تدبیر تمام، با دقت کامل راهها را میشناسد و انتخاب میکند، و به سمت هدفها این راهها را میپیماید. خودش خسته نمیشود و دشمن را خسته میکند؛ و بالاخره دشمن وقتی هیچ کار دیگری نتوانست بکند آن حضرت را مسموم کرد و این امام بزرگوار بعد از یک عمر پربرکت و پرمبارزه به رضوان الهی پرواز کرد. این خلاصه زندگی امام سجاد است.
بسمه تعالی
"بیان و نگارش سیره امام سجاد (علیه السلام) بسی دشوار است زیرا برخی از نویسندگان و مورخان، ذهن مردم را آشفته کرده و چنین القاء کردهاند که آن امام بزرگوار (ع) در گوشهای نشست و به عبادت پرداخت و کاری به سیاست نداشت! این مطلب از القاب و تعبیراتی که درباره آن بزرگ مرد الهی به کار میبرند، پیداست مثلا میگویند «امام زین العابدین بیمار» در حالی که ایشان هم - مثل هر انسان دیگری - چند روزی در مدت عمرش مریض شد و این بیماری در محرم سال 61 هجری واقع شد تا آن جناب در واقعه عاشورا وظیفه دفاع و جهاد نداشته باشد. با این تدبیر الهی، 34 یا 35 سال پس از شهادت امام حسین علیه السلام زنده ماند و سالم و پرنشاط مسئولیت امامت امت را برعهده گرفت و شیعه را در دشوارترین دوران هدایت کرد.
در واقع هدف کلی و استراتژی امامان معصوم (علیهم السلام) تشکیل حکومت اسلامی به شیوه خاص اهل بیت (ع) بود . بعد از شهادت سیدالشهداء (ع) امام زین العابدین (ع) نیز همین هدف و خط مشی کلی را ادامه دادند . تمام عملکرد امام سجاد در دوره امامتش -از عاشورای سال 61 هجری تا شهادت در سال 94 هجری- باید بر اساس این خط کلی و اساسی تبیین و تحلیل و تفسیر شود. امام سجاد (ع) برای این هدف مقدس، یعنی تشکیل حکومت خدا بر روی زمین و عینیت بخشیدن به اسلام، بیش از سی سال، انواع تاکتیکها و موضع گیریهای گوناگون را به کار برد و با سیاست و درایت و شجاعت و دقت و لطافت، آگاهانه برای تامین آن هدف کلی کوشید."
مقام معظم رهبری (حفظه الله)
یکی از مهمترین اقدامات سیدالساجدین (ع) در راستای امر مهم تشکیل حکومت اسلامی، احیای نهضت عظیم عاشورا با هدف زنده نگه داشتن ارزشهایی چون غیرت دینی، شجاعت، ظلم ستیزی و عدالت خواهی بود. در این مسیر سخت و جاودانه، امام سجاد (ع) در مدت 35 سال حیات پربرکتشان بعد از واقعه عاشورا نقش بسزایی داشتند؛ چراکه ایشان با انواع روشهای مختلف نهضت عاشورای حسینی را در جامعه زنده کردند که خود مبارزه شدیدی علیه دستگاه حاکم نیز به شمار میرفت. برخی اقدامات آن حضرت عبارت است از:
- گریه مداوم بر سیدالشهداء (علیه السلام)؛
- یادآوری وقایع عاشورا؛
- توصیه حضرت به زیارت امام حسین (علیه السلام)؛
- سجده ایشان بر تربت حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) و سفارش سایرین به انجام آن.
سخنان کوتاه از امام (سجاد علیه السلام)
- سه چیز نجات بخش مؤمن است: این که زبانش را از غیبت مردم باز دارد، خود را به چیزی مشغول کند که در دنیا و آخرت او را سود دهد و بر گناهان، بسیار گریه کند.
- نگاه محبت آمیز مؤمن به صورت برادر ایمانی خود، عبادت است.
- نشان معرفت (خداشناسی) و کمال دین مسلمان، ترک سخنان بیهوده، کم تر جدل کردن، و بردباری و خوش خویی است.
- مبادا به گناهی که می کنی شادمان شوی که شادمانی به گناه، بدتر از ارتکاب آن است.
- در شگفتم از آن کسی که از طعام از ترس زیان آن می پرهیزد، اما از گناه به سبب زشتی آن نمی پرهیزد.
- همه خیر در این است که انسان خود را (از آلودگی ها) نگه دارد.
- شرافت در فروتنی، و عزت در پرهیزگاری، و بی نیازی در قناعت است.
- اگر مردم بدانند که در طلب علم چه فوایدی است، آن را می طلبند، اگر چه با ریختن خون دل و فرو فتن در گرداب ها باشد.
- هر کس خود را گرامی داند، دنیا نزد او خوار است.
سلامتکده طب ایرانی سنتی معصومیه شهادت جانسوز حضرت زین العابدین (ع) را بر عموم شیعیان و رهروان آن حضرت تسلیت عرض مینماید.
منبع: hawzah.net
نظر دهید