• 1399/07/30 - 08:25
  • 246
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سلامت باروری زنان

روابط زناشویی، باروری و زایمان ایمن و سالم در همه گیری کووید 19

لزوم توجه خاص به تغذیه و سبک زندگی در شرایط همه گیری کووید19 و تاکید به نقش مهم طب ایرانی در این زمینه

بسمه تعالی

 

فرزند روزی پاکیزه‌ای است که خداوند به انسان عطا می‌کند. اولین مکانی که جنین در آن قرار می‌گیرد رحم مادر است، جایی که محل رفت و آمد ملائک و فرشتگان بوده و نفخه‌ی خداوند را آنجا تجربه می‌کند.

اینجاست که نقش مادر کاملا آشکار می‌شود. رسول خدا (صلی الله علیه و اله وسلم) می فرمایند: در انتخاب مادر فرزندانتان دقت کنید، زیرا علاوه بر صفات جسمی، جنین تحت پرورش روحی مادر قرار می‌گیرد. علاوه بر انتقال ارتعاشات صداها و نجواهای مادر، صدای قلب او نیز به جنین منتقل می‌شود. بنابراین نامساعد بودن شرایط مادر مانند تغذیه نامناسب، وضعیت روحی نامساعد، خالی بودن از طهارت و آلودگی به گناه بر جنینش اثر می‌گذارد. کوچکترین تصورات و احساسات مانند خوشحالی، غم، ترس و سایر حالات روحی مادر در تربیت جنین نقش دارد.

از این بالاتر، حالات جسمی و روحی پدر و مادر قبل از انعقاد نطفه، نوع غذا و حتی ساعات شبانه روز و ماه و سال بر سلامت روحی و جسمی جنین اثر می‌گذارد.

بر این اساس، در روایات اسلامی و هم‌چنین کتاب‌های حکمای ایرانی آداب زیادی برای روابط زناشویی و دوران بارداری و زمان زایمان و حتی بعد از آن بیان شده است که هدف اصلی به وجود آمدن نسلی سالم از جهت جسمی و روحی برای جامعه‌ است.

این هدف در شرایط کنونی (شیوع بیماری covid-19) نیز نباید به فراموشی سپرده شود. برای رسیدن به این هدف در شرایط مزبور رعایت چند امر ضروری است:

  • نباید اجازه دهیم که استرس و اضطراب حاصل از این بیماری به نسل‌های آینده انتقال پیدا کند. بنابراین باید کنترل منطقی استرس در افراد جامعه به خصوص زنان و مردان جوان صورت گیرد، زیرا نه تنها اضطراب بر نطفه اثر می‌گذارد بلکه علت درصد زیادی از ناباروری‌ها می‌باشد.
  • با رعایت توصیه‌های بهداشتی مانند استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی و پرهیز از اجتماعات، سلامت همه اقشار جامعه به خصوص مادران و پدران جوان و مادران باردار را تضمین کنیم.
  • همه زوج‌های خواهان باروری و مادران باردار به توصیه‌های طب ایرانی در تغذیه و سبک زندگی توجه نمایند.
  • پدران باید به این نکته توجه کنند که آرامشی که پدر خانواده برای زن باردار می‌تواند ایجاد کند، زمینه‌ای مناسب برای رشد بهتر جنین و تولد فرزندی سالم و با اعتماد به نفس و متکی به خود را به‌وجود می‌آورد.
  • در این شرایط شیوع بیماری که ممکن است به خاطر مسائل اقتصادی پدرها نیز در تنش باشند، بهتر است این تنش را به داخل خانه و همسر خود منتقل نکنند. اگرچه این مسئله از مسئولیت حمایتی دولت و جامعه نمی‌کاهد.
  • قابل ذکر است مادر برای گذراندن مراحل سخت بارداری، زایمان و شیردهی علاوه بر حمایت‌های روحی و مادی از سوی همسر، خانواده و اجتماع، به امنیت خاطر از جهت بهداشت محیط نیز نیازمند است. بی شک تدابیر طب ایرانی نیز در این امر کمک کننده هستند.

"امید است با آگاهی و توجه بیشتر نسلی سالم برای آینده بسازیم"

 

 

با آرزوی صحت جسم و جان برای شما

سلامتکده طب سنتی ایرانی معصومیه

  • گروه خبری : اخبار و رویدادهای پزشکی
  • کد خبر : 37474