• 1399/11/15 - 10:20
  • 184
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرطان در طب ایرانی

روش طب ایرانی برای مقابله با سرطان

در طب سنتی ایرانی از اصول ششگانه سلامتی جهت اصلاح سبک زندگی و پیشگیری از سرطان استفاده میشود همچنین با اصلاح این موارد و توجه به وضعیت مزاجی و اخلاطی فرد میتوان در مراحل اولیه به بهبود شرایط بیمار کمک کرد.

بسمه تعالی

 

روش طب ایرانی برای مقابله با سرطان 

بیماری سرطان یکی از چالش هایی است که جهان سلامت امروز با آن مواجه است، مشکلی که گاهی حتی شنیدن احتمال وقوع آن، برای انسان مقدمه ی آشفتگی طبیعت و ناآرامی روحی است و بشر همچنان در پی کشف علت ها، زمینه بروز و راه های درمان موثرتر این بیماری است.

بیماری سرطان از قدیم الایام در کتب طب سنتی شرح داده شده و مورد توجه بوده است و راهکارهایی برای پیشگیری و درمان آن ارائه شده است که آشنایی با آنها، کمک شایانی به پیشگیری و کمک به درمان در مراحل اولیه می­کند.

 از دیدگاه طب ایرانی صفرا، بلغم، خون و سودا اخلاط شکل‏ دهنده بدن انسان هستند و حفظ سلامت فرد وابسته به اعتدال کمیت و کیفیت آنها است و وقوع اغلب بیماریها ناشی از تغییر و تحولات در مقدار و کیفیت این اخلاط است. بیماری سرطان هم از این قاعده مستثنی نبوده و این بیماری غالبا به سبب خروج این اخلاط از کیفیت اصلی و یا تجمع نابه جای آنها اتفاق می افتد.

از دیدگاه طب ایرانی، عدم رعایت اصول ششگانه حفظ سلامتی، باعث اختلال در کمیت و کیفیت این اخلاط می شود و زمینه ی ابتلا و یا بروز سرطان را فراهم میکند؛ به عبارت دیگر عواملی نظیر بهداشت و شرایط محل سکونت با توجه به تأثیر عوامل جغرافیایی و محیطی، نوع رژیم غذایی، بهداشت خواب، فعالیت بدنی، پاکسازی بدن، توجه به مسیرهای دفعی از جمله عملکرد دستگاه گوارش، فشار ناشی از استرس‏های روحی و نفسانی به دلیل شرایط فردی و اجتماعی انسان‏ها، استعداد و ضعف بدنی و عضوی کاملا در پیشگیری از سرطان موثرند.

به عنوان نمونه مواجهه با برخی شرایط مانند قرار گرفتن طولانی در معرض آب و هوای گرم و خشک، استرس­های روحی و روانی، بیدار ماندن و بی خوابی طولانی، مصرف مواد غذایی مولد حرارت و برودت وخشکی افراطی، مشاغل سخت یا پرخطر از نظر جسمی یا روحی از عوامل زمینه ساز این بیماری به شمار می روند.

از آنجایی که در علم پزشکی همیشه پیشگیری مقدم بر درمان است پسندیده است که با تدابیر ذکر شده و آگاهی کامل از اصول حفظ سلامتی، از عوامل زمینه ساز بروز سرطان دوری جست؛ اما در صورت بروز و تشخیص سرطان در فرد، امروزه در مراحل ابتدایی امید اصلاح کامل بیمار وجود دارد و بعد از استحکام و پایداری، بیماری صعب العلاج می­شود.

پس همیشه  در درمان این بیماری نکات زیر را به خاطر داشته باشید:

۱.از درمانگر مطمئن باشید و درمان را به دست طبیب حاذق و مطلع بسپارید.

۲. طبیب متخصص طب ایرانی هیچگاه بیمار را از انجام روش های درمانی رایج و طب روز، محروم نمی­کند.

۳. از استفاده از داروهای خیلی گرم و حاد، محرک و سمی و همچنین درمان های قوی پرهیز کنید.

استفاده از داروهای محرک و قوی با تحریک و هیجان اخلاط، ممکن است باعث تشدید بیماری و سرایت آن در کل بدن شود، پس با تصور اینکه داروهای گیاهی بی عارضه اند، بیماری را شدیدتر و درمان خود را ناخواسته سخت تر نکنید.

۴. به یاد داشته باشید که مهمترین اقدام چه در مرحله پیشگیری و چه در مراحله اولیه درمان، تدابیر خاص غذایی، اصلاح شیوۀ زندگی و تقویت طبیعت و سیستم ایمنی بدن است، البته گاهی تقویت بیمار در مراحل اولیه ممکن است باعث تشدید بیماری شود، در نتیجه این دستورات باید حتما طبق نظر پزشک حاذق طب سنتی انجام شوند.

تولید خون صالح با مواد غذایی مناسب مانند نان تازه، گوشت مرغ خانگى، گوشت بره، زرده تخم مرغ، شیر تازه، روغن بادام، نخود و شیرینی های طبیعی.

بهتر است در طول دوره درمان از خوراکی های زیر پرهیز شود:

خوراکی ها و داروهای دارایمزاج گرم و خشکی افراط و سرد و خشکی افراطی مانند سیر و پیاز خام، خردل، فلفل، زنجبیل

افراط در مصرف خوراکی های شور، ترش، تند و سوزاننده.

احتیاط در مصرف غذاهای غلیظ (زیاده روی نشود) مانند عدس، انواع کلم­، گوشت گاو و شتر، بادمجان، شراب و انواع مشروبات الکلی، گوشت‏های نمک‏سود، پنیر کهنه، قارچ، ماکارانی، غذاهای کنسروی و حاوی مواد نگهدارنده.

امیدواریم این مختصر به ارتقاء سطح سلامتی شما کمک کند.

 

با آرزوی صحت جسم و جان برای شما

دکتر مژده پورحسینی - متخصص طب سنتی ایرانی

  • گروه خبری : اخبار و رویدادهای پزشکی,تقویم سلامت
  • کد خبر : 39463

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید