فرارسیدن بهار تن و روح مبارک
10 توصیه مهم طب ایرانی برای نوروز
بهار میآید و جامهی زمردینی بر تن فسرده عالمیان نموده و رمضان، این ماه عظیم، بهار روح انسانهای مشتاق دیدار یار است، همزمانی این دو بهار فرصت خوبیست برای ارتقاء سلامت جسمی، روحی و معنوی.
بسمه تعالی
نوبهار است در آن کوش که خوشدل باشی
که بسی گل بدمد باز و تو در گل باشی
من نگویم که کنون با که نشین و چه بنوش
که تو خود دانی اگر زیرک و عاقل باشی
امسال، شاهد همزمانی نوروز و ماه مبارک رمضان هستیم و تقارن بهار و روزهداری فرصت بسیار مناسبی است جهت پاکسازی تن در کنار پاکسازی روح، اما همین فرصت مناسب میتواند در اثر شرایط ویژهی این ایام، یعنی تغییر ناگهانی عادات زندگی مانند مسافرت و تغییر شرایط آب و هوایی، تغییر ساعت خواب و بیداری، تغییر مقدار تحرک و فعالیت بدنی، تغییر برنامه غذایی و مصرف تنقلات متداول در نوروز و ماه مبارک رمضان مانند انواع شیرینیجات، آجیل، آش رشته و هلیم و ... تبدیل به تهدید بزرگی برای سلامت ما گردد؛ حال آنکه فصل بهار، وقت پاکسازی و تلطیف جسم و ماه رمضان، وقت پاکسازی و تلطیف روح است که این دو هدف جز با امساک جسمی و روحی حاصل نمیشود.
بنابراین جهت درک بهتر ضیافت الله و آسایش بیشتر در مهمانیها و دید و بازدیدها، باید توجه بیشتری نسبت به اصول حفظ سلامتی به خصوص تدابیر خوردن و آشامیدن نمود. در اینجا 10 دستور مهم طب ایرانی متناسب با این مقارنهی حیاتبخش و پربرکت را آوردهایم تا با مطالعه و بکار بستن آنها بهرهی بیشتری را از بهار تن و روح ببرید، ان شاء الله...
- غذاهای سبک و لطیف مانند سوپ جو رقیق به همراه سبزیجات بهاری و کمی آلو، آش اسفناج، آش ماش، سبزی پلو، گشنیزپلو، خورشت سیب یا به آلو و خورشت ریواس را جایگزین غذاهای غلیظ و دیرهضم مانند آش رشته، آش شله قلمکار، هلیم، کلهپاچه، ماکارونی، سالاد الویه، سوسیس، کالباس، انواع فست فود و غذاهای چرب، شور، تند و پرادویه نمایید.
- میانوعدههای مناسب مانند شیرینی کم شکر بادامی، کاهوسکنجبین و فالودهی سیب را جایگزین میانوعدههای نامناسب مانند آجیل و مغزهای شور، شیرینیهای قنادی و زولبیا و بامیه نمایید.
- دمنوش عناب، شربت سیب و لیمو، شربت تمرهندی، عرق نسترن و عرق بیدمشک را جایگزین چای، قهوه و نوشابه نمایید.
- مصرف انواع گوشت را (در صورت عدم ضعف و کم خونی) تا حد ممکن کم نمایید.
- از در هم خوری (خوردن چند نوع مادهی غذایی در یک وعده) و روی هم خوری (خوردن میانوعده یا غذای جدید قبل از هضم غذای قبلی) بپرهیزید.
- آب مورد نیاز بدنتان را با خوردن انواع سوپ و خوراک رقیق با سبزیجات و نوشیدن آب یا سایر مایعات توصیه شده با فاصله از غذا تأمین نمایید.
- تا حد امکان برنامهی خواب و بیداری خود را بر هم نزنید.
- حتما روزانه فعالیت بدنی و نرمش داشته باشید.
- در صورت یبوست آن را با خوردن ملیناتی همچون سوپ یا خورشت آلو و یا چند عدد انجیر خیسانده در آب یا گلاب رفع نمایید.
- اگرچه بهار فصل خوبی برای پاکسازی با انواع خونگیری میباشد، اما در ایام روزهداری بهتر است از انواع روشهای خونگیری پرهیز نمود مگر در صورت صلاحدید پزشک متخصص طب ایرانی.
با آرزوی صحت جسم و جان برای شما
سلامتکده طب سنتی ایرانی معصومیه
نظر دهید