• 1401/04/06 - 09:35
  • 270
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
همه با هم نه به اعتیاد: #یاریگر_هم_باشیم

به مناسبت 5 تیر: روز جهانی مبارزه با مواد مخدر

شعار روز جهانی مبارزه با مواد مخدر سال 1401: پرداختن به چالش‌های موادمخدر در حوزه سلامت و بحران‌های بشری

بسمه تعالی

 

روز 5 تیرماه (26 ژوئن) هر سال، توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد، سال‌روز جهانی مبارزه با مصرف و قاچاق مواد مخدر نام‌گذاری شده است. هدف از این نام‌گذاری ابراز عزم ملت‌ها و دولت‌ها در مبارزه با مواد مخدر، تقویت همکاری و اقدام جهانی در خصوص مبارزه با قاچاق مواد مخدر و آشنایی قشر جوان با آسیب‌های اعتیاد است. شعار سال 1401 این سازمان "پرداختن به چالش‌های مواد مخدر در حوزه سلامت و بحران‌های بشری" انتخاب شده است تا خط مشی همه جانبه برای اقدامات لازم بین ملت‌ها در ارزیابی میزان مصرف، اهمیت پیشگیری، درمان و ترک اعتیاد، توانمندسازی و نگهداری افراد بهبود یافته، ریشه‌کنی مزارع غیرمجاز خشخاش و انهدام آزمایشگاه‌های تولید مواد مخدر صنعتی تبیین و بر نقش رسانه‌ها در پیشگیری و بازگشت معتادان به دامن اجتماع تأکید شود.

ناصر اصلانی، دبیر اجرایی مراسم هفته مبارزه با مواد مخدر: در سال‌روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در تمامی جوامع بین‌المللی مراسم‌ مختلفی با هدف مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد، درمان افراد گرفتار شده به بیماری اعتیاد و توانمندسازی و نگهداری افراد بهبودیافته برگزار می‌شود و در ایران نیز این مراسم امسال با عنوان «کرامت انسان- همکاری‌های بین‌المللی – نه به اعتیاد» با حضور مسئولان سازمان‌های فعال در عرصه کنترل موادمخدر، نمایندگان آژانس‌های سازمان ملل متحد و جوامع بین‌الملل و سمن‌های فعال در این حوزه برگزار می‌شود. امروزه اعتیاد، از مهم‌ترین دغدغه و آسیب‌های اجتماعی در اکثر کشورها است و هرساله مبلغ زیادی در راستای کنترل اعتیاد و قاچاق مواد مخدر هزینه می‌شود. در ایران ۲۴ دستگاه و سازمان مختلف برای مهار این بلای خانمان‌سوز تلاش می‌کنند، همچنین برای حفاظت از مرزهای کشور، اقدام به احداث هزاران کیلومتر جاده، چندین پاسگاه مرزی، برجک و دیده‏ بانی و حفر چندین کیلومتر کانال شده است و انتظار این است که همه دستگاه‏‌ها و سازمان‏‌های مردم‌نهاد و آحاد مردم به‌ویژه جوانان تلاش و کمک کنند و با عزم همگانی، سهم خود را در امر مبارزه با موادمخدر و روان‌گردان‌ها به‌منظور کاهش بروز و شیوع اعتیاد ادا نمایند.

خانواده به عنوان اولین پایگاه اجتماعی مهمترین نقش را در عدم ابتلا و درمان اعتیاد و مراقبت از بهبودیافتگان دارد و مسلما حمایت‌های بهداشتی - پزشکی، اجتماعی - فرهنگی و اقتصادی دولت‌ها و سازمان‌های مردم نهاد از بنیان خانواده در پیشگیری و کاهش آمار اعتیاد به خصوص در میان نوجوانان و جوانان نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

با توجه به شناخت دقیق طب ایرانی از گیاهان دارویی، خواص و اثرات و کنترل عوارض جانبی آن‌ها، در مورد اعتیاد به تریاک و مواد شبه تریاک (مشتقات تریاک)، به نظر می‌رسد راهکارهای ارائه شده برای ترک اعتیاد کمک شایسته‌ای به ترک و بازگرداندن مددجویان ترک اعتیاد به زندگی سالم می‌نماید. برای اطلاع از دیدگاه‌های طب ایرانی در زمینه اعتیاد و ترک آن، می‌توانید عنوان اعتیاد و تدابیر ترک مواد مخدر را مطالعه بفرمایید.

 

با آرزوی صحت جسم و جان برای شما

 

منبع خبر: dolat.ir

  • گروه خبری : اخبار و رویدادهای پزشکی,تقویم سلامت
  • کد خبر : 51937

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید